Duguláselhárítás egyszerűen

Hétköznapi probléma a dugulás, mellyel bárki bármikor találkozhat. Van, aki meg tudja oldani otthoni módszerekkel, van, aki viszont nem. Számukra jó megoldás lehet egy szakember hívása. Szerencsére elég sok elérhető ajánlat van az interneten, így ha nem is azonnal, de pár napon belül biztosan érkezik a segítség.

Amennyiben eldugul a mosogató, gondolhatunk rá, hogy ételmaradékok lerakódása okozza a gondot. Első körben kipróbálhatjuk a boltokban kapható porokat és szereket. Akár beleöntjük a folyadékot, akár a port és arra engedünk vizet, remélhetőleg feloldja a lerakódást. Ha ez nem hoz sikert és értünk hozzá, szétszerelhetjük a csöveket és kitisztíthatjuk. A mosogató alatti csövek könnyebben hozzáférhetőek, mint például a kád lefolyó vagy a toalett.

Utóbbi két esetben is próbálkozhatunk a beöntős formulákkal, viszont ha ezek nem javítanak az állapoton, érdemes szerelőt hívni.

Egyrészt neki vannak hozzá speciális szerszámai, mint például a csőgörény, vagy a megfelelő fogók a szereléshez. Másrészt például egy kád esetében, el lehet dugva a szerelőablak, vagy ha az könnyen hozzáférhető, akkor sem célszerű belepiszkálni.

Manapság már vannak házhoz hívható pótférjek, ami viccesnek tűnhet, viszont egy nem hozzáértő hölgy esetében óriási segítség. Ebben a szolgáltatásban elég széles körűen áll a hívó rendelkezésére a segítő, dugulás mellett is.

Duguláselhárítás egyszerűen

 

Related Post