Mi történik, ha nélkülözni kell a mosogatógépet?

Amikor valamilyen oknál fogva meghibásodik az egyik mosogatógép alkatrész, akkor az azt jelenti, hogy nélkülöznünk kell a készüléket egészen addig, amíg a szerelő át nem vizsgálja a rendszert, és megvásárlásra nem kerül a szükséges tartozék. Ideális esetben ez csak egy-két nap, ám előfordulhat, hogy akár több hét is lehet.

Mosogatógép alkatrész vásárlás

A kézi mosogatás munka

Amikor a mosogatógép alkatrész meghibásodás esetén a készülék átmenetileg nem üzemel, akkor hamar nyomatékosul bennünk, hogy a kézzel történő mosogatás mennyi időt és energiát igényel. Míg a készülékbe elég bepakolni a piszkos tányérokat, poharakat, evőeszközöket, majd egy gombnyomással elindítani a kiválasztott programot, addig a kéz mosogatás sokkal több emberi közreműködést igényel, ennél fogva sokall fárasztóbb is. Főleg, ha nem csak egyedül élünk a házban, hanem a párunkkal, szüleinkkel, gyerekeinkkel, ilyenkor ugyanis akarva-akaratlanul is több holmi kerül a mosogatótálcába.

Nőhet a vízfogyasztás is

Mivel a korszerű mosogatógépek energiatakarékosan működnek, ezért viszonylag kevés vizet használnak a konyhai eszközök megtisztításához. Ez nem mondható el a kézi mosogatásról, amikor is sokkal több víz folyik el, mint amennyit a gép felhasználna. Ez különösen igaz abban az esetben, ha nem engedünk vizet a mosogatótálcába, hanem folyóvíz mellett mosogatjuk el az edényeket. Ez egyúttal azt jelenti, hogy plusz költségek merülhetnek fel és nagymértékben megugorhat a vízszámlánk. A mosogatógép nélkülözése tehát nem csak kényelmi kérdés, hiszen az energiafelhasználás tekintetében is megvannak a maga hátrányai. Éppen ezért a javítással, alkatrész csere lebonyolításával nem érdemes sokat várni.

 

Related Post